13/12/12

Καταστροφη του κοσμου; Η βλακειες;

Γεια σας,τι κάνετε..; Εγώ Σούπερ μιας και σήμερα Πέμπτη,13 Δεκεμβρίου 2012 μας έδωσαν τους βαθμούς... τα πήγα σχετικά καλά.. ένα 9 και τα άλλα 10  (κάτι που μου ξέφυγε.. πάω Πέμπτη ;) !!)
Λοιπόν σήμερα μέχρι και τα Χριστούγεννα ίσως να σας κάνω άσχετα θέματα xD π.χ σήμερα θα σας γράψω για την πολυσυζητημένη Καταστροφή του ΚΟΣΜΟΥ!
Υπαρχουν πολλες 'έκδοχες' ο καθενας λεει ο,τι πιστευει σημερα εγω θα σας πω μερικα απο αυτα:


Φωτογραφία για Η καταστροφή του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου είναι ένα...όνειρο!

Είναι ξημερώματα της 21ης Δεκέμβρη του 2012 και όλος ο κόσμος περιμένει πανικόβλητος το τέλος του κόσμου. Άλλοι αγκαλιά, άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με την οικογένειά τους και γενικά αγαπημένα πρόσωπα Ξαφνικά το έδαφος αρχίζει να "κουνιέται" βίαια και να ανοίγει...Από τον ουρανό, κομμάτια αστεροειδών αρχίζουν να σκάνε στη Γη και άνθρωποι να τρέχουν πάνω-κάτω πανικόβλητοι!

Και τώρα μπορείτε να ξυπνήσετε από το όνειρο και να σηκωθείτε από το ζεστό σας κρεβατάκι και να ξεκινήσετε την μέρα σας! Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αληθινά παρά μόνο μια εικόνα του πανικού που έχει δημιουργηθεί από τους ανθρώπους...

Πράγματι το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει στις 21 Δεκέμβρη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και το τέλος του κόσμου την ημέρα εκείνη. Απλά για τους Μάγια ένας χρονικός κύκλος κλείνει την ημέρα αυτή καθώς αυτός ο αρχαίος πολιτισμός δεν όριζε το χρόνο με μήνες, έτη και ώρες όπως σήμερα, αλλά με κύκλους ζωής. Ένας κύκλος ζωής για τους Μάγια κλείνει 21 Δεκέμβρη και παράλληλα ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει.

Καμία σχέση λοιπόν με συντέλεια του κόσμου και σενάρια καταστροφής του κόσμου! Το μόνο που θα συμβεί θα είναι μια σπάνια ευθυγράμμιση τεσσάρων πλανητών λίγο πριν βγει ο ήλιοςΕνω... αλλοι λενε:

Φωτογραφία για Το τέλος του κόσμου σε 11 μέρες... ή μήπως τον Ιανουάριο του 2013;
Θεωρίες για το επερχόμενο τέλος του κόσμου στις 21 Ιανουαρίου έχουν ταράξει ολόκληρο τον πλανήτη και πολλοί αρχίζουν να ετοιμάζονται από τώρα για την επικείμενη καταστροφή, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται οικονομικά τη γενική ανησυχία. Ωστόσο ακόμα κι αν επιβιώσουμε από την 21η Δεκεμβρίου, δεν γλυτώσαμε οριστικά, αφού τα διάφορα σενάρια καταστροφής πάνε ακόμα πιο μακριά.

Σύμφωνα με μία παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια, το τέλος του κόσμου θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ωστόσο δεδομένου ότι το υποτιθέμενο τέλος πλησιάζει, νέα σενάρια εμφανίζονται να το καθυστερούν λίγο, δίνοντας παράταση ζωής στη Γη και τους κατοίκους της.

Για χρόνια οι άνθρωποι ζούσαν με το φόβο διάφορων σεναρίων καταστροφής και τρομακτικών αλλαγών στον πλανήτη όπως ότι ο χειμώνας ή η νύκτα θα εγκατασταθούν για πάντα, ή αργότερα με τον φόβο του "πυρηνικού χειμώνα", της περιβαλλοντικής καταστροφής, του γιγάντιου αστεροειδή και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο επιστημονικός νους.


Στη Μεσοποταμία, το τέλος του κόσμου θα ερχόταν με τον κατακλυσμό, ο οποίος εμφανίζεται ως θεωρία την εποχή των Σουμερίων και κορυφώνεται με το Έπος του Γκιλγκαμές, τον 8ο αιώνα π.Χ.

Η ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα δαιμονοποιούσε τους ανεμοστρόβιλους και τις πλυμμήρες που κορυφώνονται με τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας που περιγράφεται από τον Πλάτωνα.

Στον Χριστιανισμό, ο Θεός αποφασίζει να αφανίσει ανθρώπους και ζώα στον κατακλυσμό του Νώε.

Στη Δυτική Αφρική ωστόσο, δεν εμφανίζονται σενάρια περί κατακλυσμού, αλλά ο πιο διαδεδομένος μύθος περί συντέλειας είναι ο μύθος της κολοκύθας που καταπίνει ολόκληρα χωριά ή και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στον κόσμο του Ισλάμ υπάρχει επίσης η περιγραφή της καταστροφής του κόσμου, από αμμοθύελλα, εισβολή ή πυρκαγιά και συνοδεύεται από την Ημέρα της Κρίσης.

Στον Μεσαίωνα, η έλευση του έτους 1000 δημιούργησε φόβο για το τέλος του κόσμου, σε μία αφανισμένη από την πανώλη και την πείνα Ευρώπη, ενώ το έτος 2000 επανέφερε τις διάφορες καταστροφολαγνικές θεωρίες.

Η τελευταία «μόδα» στις καταστροφές του κόσμου, είναι η λεγόμενη «προφητεία» των Μάγια, στην οποία δεν εμπλέκεται κανένα θρησκευτικό κίνημα, ούτε διευκρινίζεται πως ακριβώς θα καταστραφεί ο κόσμος, ωστόσο είναι «προγραμματισμένο» να συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Αν παρολ'αυτά ζήσουμε να δούμε το ξημέρωμα της 22ης μέρας του Δεκέμβρη, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε (ακόμα) με ανακούφιση, αφού σχεδόν αμέσως είναι προγραμματισμένη η επόμενη συντέλεια του κόσμου, που όπως υποστηρίζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, θα έρθει τον ερχόμενο Ιανουάριο!

Να και κάτι που θα σας φανεί χρήσιμο


Φωτογραφία για Πιστεύετε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου; Να που θα κρυφτείτε!
Ο... θρύλος λέει πως οι σύμφωνα με προφητεία των Μάγια το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Αλήθεια ή ψέμα, κανείς δεν ξέρει. Ακόμα...

Αλλά υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το τέλος πλησιάζει. Και ψάχνουν καταφύγιο. Το οποίο και βρήκαν στην Τουρκία, στο χωριό Σιρίντζε, κοντά στην αρχαία Έφεσο.

Το Σιρίντζε, χωριό με 600 κατοίκους, έχει θετική ενέργεια, λένε όσοι θεωρούν ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Χάρη στην προφητεία των Μάγια επήλθε πραγματική τουριστική «έκρηξη» στο μικρό χωριό, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αναμένεται η άφιξη περισσότερων από 60.000 ανθρώπων!

«Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοιο ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή περίοδο» δήλωσε ο Ιλκάν Γκουλγκούν, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Σιρίντζε, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλοί τουρίστες που φιλοξενούνται στο κατάλυμά του πιστεύουν ότι θα σωθούν από την καταστροφή του κόσμου λόγω της θετικής ενέργειας που έχει το χωριό.


Το Σιρίντζε είναι γνωστό για τα ξενοδοχεία του, στα οποία διαμένουν εύποροι Τούρκοι, αλλά και για το κρασί του.

Ο επιχειρηματίας Ερκάν Ονόγλου εκμεταλλευόμενος την παρουσία τουριστών απ' όλο τον κόσμο φέτος ενέταξε στην παραγωγή του το «κρασί της αποκάλυψης» που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν στις 21 Δεκεμβρίου ως αναμνηστικό οι τουρίστες.

Στο Σιρίντζε, οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The National» από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σεβάν Νισανιάν, συγγραφέας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο χωριό, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα εκτίμησε ότι η ζήτηση δωματίων δεκαπλασιάστηκε.

Όπως εξήγησε, το χωριό ήταν γνωστό «ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια» μεταξύ new age ομάδων (του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής) ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.


Φιλια τα λεμε .. (εαν ζήσουμε να τα ξαναπουμε μιας και μας μενουν μονο 8 μερες χδ )

7 σχόλια:

Sunnylyna123 είπε...

Χαχαχ μάλλον είναι βλακείες αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε ;) εγώ πάλι πιστεύω ότι θα γίνει κάτι άλλο (που έχω ακούσει)οι πλανήτες 21/12/2012 θα ευθυγραμμιστούν αυτό είναι κάτι σπάνιο έτσι το φως του ήλιου δεν θα μπορεί να εισέλθει στην γη και δεν θα έχουμε για 3 ημέρες φως οι ηλεκτρικές συσκευές δεν θα λειτουργούν και θα κάνει κρύο.Αυτό ακούγετε ποιο λογικό ;)Ένας καθηγητής μας είπε αυτό με την ευθυγράμμιση και ότι την ημέρα όπου γεννήθηκε ο Χριστός αυτό που ήταν πάνω απο την φάτνη (αστέρι) δεν ήταν αστέρι ήταν η ευθυγράμμιση και λένε ότι κάπως έτσι θα έρθει και ο διάβολος.Anyway υπάρχουν θεωρίες και θεωρίες αλλά παραμένουν θεωρίες.Θα βγει λίγο μεγάλο το σχόλιο αλλά μπορώ να κάθομαι και να μιλάω για αυτό το θέμα ώρες χχαχαχα Τέλειο άρθρο επίκαιρο :)♥

Μελινάκι είπε...

Ναι οντως επικαιρο αα μας μενουν 7 μερες ΜΠΟΥ! χαχαχαχ εγω βασικα δεν ξερω πως θα ''κοιμηθω στις 20-12-2012 πρως 21-12-2012 εσυ?
Εγω .. βασικα ο μπαμπας μου διαβαζε για αυτο στο ιντερνετ και εγω ημουν διπλα και διαβαζα και εγω και ελεγε οτι θ γινει πολεμος και κατι η ΠΟΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑς (ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ)

Sunnylyna123 είπε...

Plaka kaneis !!! auto t diabaza sto diadiktio me thn mama m prin kt mhnes tis profhties t patera paisioy .Nai t kserw k oti 8a ginei 3os pagosmios polemos alla h ellada den 8a einai gt 8a einai adunamh.8a mpoun oi tourkoi sthn ellada k 8a perasoun apo thn egnatia odo k alla tetia oti 8a paroume thn Kwstantinoupoli :)♥ Ayta lene oti 8a ginoun otan arxizoun n lene g ta milia k tr milane g t milia h ellada ksekinaei thn diadikasia me ta milia apo ta nhsia tou aigaiou p einai konta sthn tourkia k 8a ksesiko8oun oi tourkoi ;(

Evaki_11 είπε...

eleos einai ola auta. O kathigitis tis xhmeias mas, mas eipe oti poulane katafugia! k as poume an o enas ta pooulaei 20.000 kai o allos 25.000 ton rwtane gt ta exeis 25.000? Kai apadaei autos gt se prostatevoun kai apo ta zombi!
eleos, poioi amualoi ta pistevoun?

Seetjade01 είπε...

Ok...εγώ δεν πιστεύω ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά!! Αλλά όσο να πεις, ναι με έχουν επηρεάσει όλα αυτά κι ούτε εγώ ξέρω πως θα κοιμηθώ και θα έχω και δυο ακόμη πράγματα αγονία..το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνουμε την σχολική γιορτή και, εντάξη, το ποίημα που θα πω δεν είναι και κάτι το τρομερό, όμως το να παίξω πιάνο (αρμόνιο βασικά..) να είναι!! Be the way, εσείς θα κάνετε γιορτή for the Christmas?? Anyway το δεύτερο, ok, δεν είναι και αγωνιώδης..αλλά..ok..απλά ανυπομονώ για το party μου!! ^.^ Yess and all this when the κόσμος <> xD!!

Seetjade01 είπε...

Το <> είναι καταστρέφεται απλά δεν το έβγαλε.. '-.-

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερεις τι πιστεψεις ποια...Αλλα και φυσικα ειναι ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ!!! :)


1Glampanagiota